България победи Австрия с 85:71 в последния си двубой от Група

...
България победи Австрия с 85:71 в последния си двубой от Група
Коментари Харесай

ЧУДЕСНО! България победи Австрия с 85:71 и продължава битката за Евро 2025

България победи Австрия с 85:71 в последния си   дуел от Група J на предквалификациите за ЕвроБаскет 2025. Така националите ни си осигуриха първото място в групата и не престават към главните квалификации за шампионата.
Срещата в зала " Мултиверсум " в Швехат започва чудесно за " лъвовете ". Възпитаниците на Росен Барчовски взеха рано-рано самодейността и поведоха в резултата с 11:2. В последна сметка първата част приключи при резултат 28:13 в наша изгода.
Австрия направи добра серия при започване на вторите 10 минути, само че по-късно още веднъж си върнахме контрола над обстановката. Дори дръпнахме с 20 точки, само че втората част приключи при 53:38. България продължи да държи преднината си и пред третата четвърт, като влязохме дори с преднина от 17 точки в последните 10 минути игра (69:52). В последната четвърт австрийците означиха повече, само че не задоволително, с цел да ни притеснят.

Първа четвърт (13:28):

" Лъвовете " поведоха в срещата след тройка на Павлин Иванов. След това той пък пропусна стрелбата си. Коди Милър-Макинтайър проби добре под коша и върна към Алекс Симеонов, който също бе прецизен от отдалеченост - 6:2. След това Павлин Иванов добави още две точки, а селекционерът на домакините Крис О`Шей изиска ранен таймаут. Преднината ни се повиши на 11:2. Деветте точки разлика се резервира даже при 15:6, когато австрийците осъществиха тройка за 15:8. Алекс Симеонов направи 19:8 в наша изгода. Коди Милър-Макинтайър продължи с отличната си игра и направи резултата 23:8, давайки ни 15 точки преднина, околи три минути преди края на първите 10 минути. Това накара Крис О`Шей да посика нов таймаут. Павлин Иванов вкара тройка със сирената, което постави завършек на първата четвърт при резултат 28:11 в интерес на България.

Втора четвърт (25:25):

Втората част несъмнено стартира по-добре за домакините, защото австрийците влязоха в добра серия от закъснение от 17 точки, смъкнаха единствено до 10 при 22:32. Милър-Макинтайър обаче се нагърби с отговорността да вкара играта на “лъвовете ” в релси, отбелязвайки идващите шест точки на отбора за 22:36. Австрийският тим поддържаше недостиг от порядъка на десетина точки в идващите няколко минути, преди Павлин Иванов да се завърне на паркета две следващи тройки за 29:45. Иван Алипиев проби самостоятелно и съумя да направи 47:31. Добрата ни игра продължи и даже дръпнахме с 20 точки при 53:33. Крайният резултат в тази част бе 38:53 в интерес на " лъвовете ".

Трета четвърт (14:16):

Константин Костадинов стартира чудесно третата част, той осъществя и за 57:40, откакто второто полувреме започва по-трудно и постепенно, без доста сполучливи набези. В съпоставяне с първото полувреме, резултатността много се намали през третата четвърт, като това бе добра вест за българския тим, който продължаваше да разполага с безапелационна преднина - 40:58 при преполовяването на четвъртината. Австрийците се опитваха да се закачат за " лъвовете ", само че националите ни изглеждаха изцяло стимулирани да завоюват дуела - 45:63 след тройка на Васил Бачев. Не се забави и покачването на дистанцията до повече от 20 точки в интерес на България, с помощта на тройка на Деян Карамфилов за 48:69 при оставащи към две минути от третата чевтърт. Все отново селекцията на Крис О`Шей понижи четири точки от своето закъснение и по този начин резултатът преди началото на последните 10 минути бе 52:69 в интерес на България.

Последна четвърт (19:16):

С бърза минисерия от четири следващи точки в първите 60 секунди на заключителния интервал тимът на България възвърне задатъка си от 21 точки и към този момент гледаше самоуверено към същинската фаза на квалификациите при 52:73. Тройка на Алекс Симеонов пък направи задатъка на националите ни още по-сериозен при 52:76, по-късно австрийците прибавиха още един панер. След това последваха 2 наказателни изстрела за домакините, само че единствено един от тях бе разлизиран за 55:76. Бачев стреля за три, само че не съумя. След това обаче Богич Вуйошевич бе прецизен от отдалеченост и направи 58:76, което провокира Росен Барчовски да изиска таймаут, с цел да повлияе на следващата серия на Австрия. Националите ни  позволиха на австрийците да удължат серията си и дистанцията сред двата тима да спадне до 13 точки при 63:76 с оставащи към пет минути до края на финалната част - 63:76. Константин Костадинов обаче спря четириминутната суша на " лъвовете " с два сполучливи наказателни удара за 63:78. Разликата от 15 точки се резервира и при 65:80, при оставащи две минути до края на срещата. В последна сметка дуела приключи с победа за България с 85:71.

АВСТРИЯ - БЪЛГАРИЯ 71:85

ТИТУЛЯРНИ ПЕТИЦИ:

АВСТРИЯ:  Ерол Ерсек, Бенедикт Гютъл, Еди Патекар, Ренато Поляк, Богич Вуйошевич

БЪЛГАРИЯ:  Коди Милър-Макинтайър, Лъчезар Димитров, Павлин Иванов,, Алекс Симеонов, Константин Костадинов
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР